nieuws

Nettoresultaat Stiwoga groeit fors

Archief

Garantieverzekeraar Stiwoga heeft vorig jaar het nettoresultaat fors zien toenemen. Het premie-inkomen daarentegen liep verder terug. Ook voor dit jaar houdt Stiwoga rekening met een verdere daling van de premieomzet.

Stiwoga, die de financiële risico’s van bouwgaranties afdekt, werd vorig jaar onderdeel van de Stichting Woningborg. “De nieuwe structuur leidt tot een hogere kostenbesparing, vereenvoudiging van procedures en snellere besluitvorming”, aldus de directie in een toelichting op het jaarverslag.
Het nettoresultaat van Stiwoga kwam vorig jaar uit op bijna e 4,0 mln tegen ruim e 0,1 mln in 2002. Het technisch resultaat verbeterde aanmerkelijk naar e 6,0 (0,2) mln. Het premie-inkomen daalde licht tot e 7,6 (7,8) mln. Voor dit jaar wordt opnieuw een lichte daling van de premieomzet verwacht als gevolg van de stagnerende nieuwbouw en het hoge aantal faillissementen. “Dit vereist een voorzichtiger beleid bij het accepteren van verzekeringen”, stelt de directie. Zij rekent wel op een positief resultaat.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.