nieuws

Neerlandia dankt winstgroei aan lagere schadelast

Archief

Dankzij onder meer een verbeterd schadeverloop in de branches Brand en Motorrijtuigen heeft Neerlandia van 1880, dochter van levensverzekeraar Onderlinge ‘s-Gravenhage, vorig jaar de nettowinst zien stijgen met 50% tot f 1,1 (0,7) mln.

De brutopremie-omzet van Neerlandia groeide naar f 19,0 (16,0) mln. Daarbij dient te worden aangetekend dat in 1999 de aov-portefeuille van f 2,6 mln premie is overgedragen aan ASR-dochter Stad Rotterdam. De premie eigen rekening steeg met 7% tot f 16,1 (15,1) mln.
Het technisch resultaat van de schadeverzekeraar werd verbeterd tot f 0,1 (-0,4) mln, verdeeld over de branches Ongevallen en Ziekte f -0,5 (+1,4) mln, Motorrijtuigen f -0,4 (-2,2) mln, Brand f 1,5 (0,4) mln, en Overige Varia f -0,4 (0) mln. De schadelast daalde met f 1,5 mln tot f 7,1 mln. De bedrijfskosten liepen terug tot f 9,6 (10,1) mln.
De brutowinst beliep f 1,7 (1,1) mln. Van de nettowinst, f 1,1 (0,7) mln, werd f 1,0 (0,7) mln als dividend aan het moederbedrijf Onderlinge ‘s-Gravenhage uitgekeerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.