nieuws

Nederlanders wisselen snel van autoverzekeraar

Archief

Uit een Italiaans onderzoek naar de autoverzekeringsmarkten van Europa blijkt dat verzekeraars hun betrouwbaarste klanten vinden in Italië, aldus het Franse verzekeringsblad L’Argus de l’assurance.

Italiaanse verzekerden blijven gemiddeld tien jaar bij dezelfde verzekeraar. In Spanje, Duitsland en Frankrijk is dat vijf jaar, in Nederland en Denemarken drie jaar en in Groot-Brittannië twee jaar.
Uit het onderzoek blijkt verder dat de Franse banken het meest rendabele distributiekanaal voor autoverzekeringen zijn met een combined ratio van 88,1%. Nummer twee zijn de Duitse verzekeraars zonder tussenpersonen met een kosten/inkomstenverhouding van 93,3%, terwijl autoverzekeraars in Frankrijk met 95% de derde plaats innemen. Het traditionele distributiesysteem van loondienstagenten zoals in Frankrijk en Duitsland, presteert het slechtst met een combined ratio van 105,1%.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.