nieuws

NCP opgesplitst in ‘certificatie’ en ‘kennis’

Archief

Het Nationaal Centrum voor Preventie (NCP) wordt bij de komende jaarwisseling opgesplitst in NCP Certificatie en CertoPlan

Beide instellingen zijn sinds vorig week gevestigd in Bilthoven; het NCP huisde voordien in Houten.  Waar NCP Preventie zich uitsluitend bezighoudt met certificering, positioneert CertoPlan zich als het kennisinstituut op het gebied van diefstalpreventie en brandveiligheid. In de afgelopen jaren was er veel kritiek op de omstandigheid dat het NCP een monopoliepositie innam op het gebied van certificatie en opleidingen. Per 1 januari wordt het beheer van de meeste NCP-regelingen overgedragen aan het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en zijn daardoor nu CCV-regelingen geworden.  Het CCV is een onafhankelijk, niet op winst gericht publiek privaat samenwerkingsverband. Het is een initiatief van de ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken, het Verbond van Verzekeraars, werkgeversorganisatie VNO-NCW, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Raad van Hoofdcommissarissen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.