nieuws

NCM: commerciële en politieke kredietrisico’s op één polis

Archief

De Britse NCM zegt de eerste kredietverzekeraar te zijn die commerciële en politieke (betalings)risico’s in het buitenland, ongeacht het land van export, en alle binnenlandse risico’s op één polis dekt.

De Britse maatschappij biedt een doorzichtig produkt aan: de International Policy. Deze polis bestaat uit diverse dekkingen naar keuze die op één polisblad kunnen worden vermeld. De polisvoorwaarden bestaan uit zes pagina’s, opgesteld in een eenvoudig te begrijpen Engelse taal, aldus de maatschappij.
Volgens de Britse NCM is het produkt geïntroduceerd na een uitgebreid marktonderzoek. Daaruit kwam naar voren dat veel bedrijven ‘ongelukkig’ zouden zijn met de extra administratieve belasting als gevolg van diverse polissen voor afzonderlijke kredietrisico’s.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.