nieuws

NBVA wil één rechtbank voor alle verzekeringszaken

Archief

Intermediairorganisatie NBVA pleit voor één rechterlijke instantie waar alle verzekeringsgerelateerde zaken worden behandeld. De voorkeur gaat uit naar de arrondissementsrechtbank in Den Haag.

“Daar huist het Klachteninstituut Verzekeringen, het Verbond van Verzekeraars en de Hoge Raad en daar houden veel verzekeraars kantoor”, zo luidt de verklaring daarvoor. De NBVA hoopt dat één rechtsforum zorgt voor opbouw en bundeling van kennis en tot een vaste lijn in uitspraken. De Tielse belangenclub zegt hierover contact op te gaan nemen met het Verbond van Verzekeraars.
Aanleiding is de vernieuwing van de samenwerkingsovereenkomsten van verzekeraars met tussenpersonen.
Verwachten jullie hierover zo veel geschillen dan?
Paul Oostdam (NBVA): “Nou ja, als je weet dat een gemiddeld kantoor toch wel zo’n zeven à acht samenwerkingsovereenkomsten heeft, dan gaat het in potentie om veel overeenkomsten. Daar kunnen geschillen over ontstaan, al weten wij ook niet hoeveel. Maar het lijkt ons logisch als die geschillen op één plek terecht komen. En trek je die gedachte door, dan kom je al snel bij een overkoepelende rechtbank voor alle verzekeringszaken.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.