nieuws

NBVA onderzoekt ‘invalbevoegdheid’ ABN Amro

Archief

Diverse hypotheekbemiddelaars hebben van ABN Amro een bemiddelingsovereenkomst voorgelegd gekregen, waarin is bepaald dat zij volledige medewerking moeten verlenen aan onaangekondigde controles en onderzoeken van de bank

De NBVA zegt zo’n bepaling ook bij een verzekeraar gezien te hebben en vindt die bevoegdheid te ver gaan: “Wij wijzen dat stringent van de hand, tenzij de wet dit noodzakelijk blijkt te maken. Het kan niet de bedoeling zijn dat het intermediair geconfronteerd wordt met bijvoorbeeld tien toezichthoudende aanbieders.” De NBVA onderzoekt of de bepaling gerechtvaardigd is.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.