nieuws

NBvA-leden over acties ziektewet: vooral goodwill

Archief

NBvA-leden kijken met gemengde gevoelens terug op de inspanningen die zij zich in de voorbije maanden hebben getroost ten aanzien van de ziektewetverzekering.

Bij 60% van hen bestaat per saldo een positief gevoel. Dat is dan vooral toe te schrijven aan de versterking van de goodwill bij de relaties (meent 80%), want over de kosten/batenverhouding is slechts 39% tevreden. Overigens dient te worden opgemerkt, dat de enquête begin mei is gehouden, dus op een tijdstip waarop nog relatief veel offertes uitstonden.
De schriftelijke enquête was door 150 NBvA-leden ingestuurd. Van deze leden had inmiddels 77% voor het eigen bedrijf een ziektewetpolis gesloten. In slechts 2% van de gevallen werd aangegeven dat het een stop-lossverzekering betrof. Voorts gaf 74% aan, dat er een contract met een arbodienst was gesloten. “Enkele kantoren zijn er blijkbaar in geslaagd een ziektewetdekking zonder arbo-verplichting voor elkaar te krijgen”, aldus de NBvA.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.