nieuws

NBVA blijft kritisch kijken naar kostenverhogend effect WFT

Archief

De bedrijfskosten zijn bij de leden van de NBVA vorig jaar met 6,1% gestegen tot gemiddeld _ 524.300, blijkt uit het bedrijfsvergelijkend onderzoek Balans van de vereniging.

Belangrijke factor in die toename vormen de opleidingskosten, die 24% hoger waren dan in 2004. “Voor ons een belangrijke reden om kritisch te blijven kijken naar de kostenverhogende uitwerking van de WFD/WFT.” Desondanks is het bedrijfsresultaat door een 6,5% hogere omzet (gemiddeld _ 653.700) gestegen tot 19,8% (19,5%) van de totale inkomsten. Alleen in Leven boekten de ruim 950 NBVA-leden een omzetdaling. Gezamenlijk zijn zij goed voor _ 4,8 mld aan premies. De totale premieomzet is daarmee 3.8% hoger dan in 2004. Vooral de inkomsten uit nevenactiviteiten – voor 70% afkomstig uit hypotheekbemiddeling – gingen omhoog: die stegen 19%,
De NBVA heeft de leden overigens voorzien van een Ondernemingswijzer, die helpt bij het maken van een ondernemingsplan. ” Slechts 2% van het intermediair beschikt over een ondernemingsplan.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.