nieuws

Nationale Borg: meer premie, minder winst

Archief

De in bankgaranties en (her)verzekering van fraude, geld en krediet gespecialiseerde maatschappij Nationale Borg heeft vorig jaar een iets lagere nettowinst geboekt bij een veel hoger brutopremie-inkomen.

De brutopremie-omzet van de ING-dochter steeg met 10% naar f 72,1 (65,5) mln. De brutoschadelast steeg eveneens, en wel met ruim 6% tot f 42,8 (40,3) mln.
Ook de bedrijfskosten namen toe tot f 19,3 (14,9) mln, onder meer door een substantiële investering in het extranet Borg Online dat het mogelijk moet maken om borgtochtverzekerden beter en sneller te kunnen bedienen. Klanten kunnen online nieuwe garanties aanvragen, portefeuilles raadplegen en allerhande informatie downloaden voor verwerking in eigen rapportages.
Het technisch resultaat van Nationale Borg (60 medewerkers) dat kantoren heeft in Amsterdam, Antwerpen en op Curacao, daalde tot f 5,5 (9,0) mln. Het nettoresultaat liep terug tot f 8,8 (10,1) mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.