nieuws

Nassau Verzekeringen stopt met horecatekening

Archief

Nassau Verzekeringen stopt met het verzekeren van horecabedrijven. De al jaren negatieve resultaten op de horecaportefeuille zijn de reden voor de drastische maatregel. “Eerder genomen maatregelen, zoals het verlagen van de limieten, stoppen met een aantal risico’s, aanscherpen van de voorwaarden en het verhogen van de premies hebben onvoldoende effect gehad op de loss-ratio“, aldus woordvoerder Edwin Koot.

Nassau Verzekeringen verzekert al dertig jaar horecabedrijven en vijf jaar geleden werd de zogeheten ‘Cocktailpolis’ op de markt gebracht. “Wij hebben toen in vrij korte tijd een plek in de horecamarkt veroverd. Omzettechnisch liep het goed”, aldus Koot.
Het stoppen van de horecatekening betekent dat ongeveer 130 tussenpersonen hun klanten moeten oversluiten naar andere verzekeraars. Volgens Koot moet dat geen al te groot probleem zijn. “Er zijn diverse partijen in de markt die de horeca graag willen tekenen.” De tussenpersonen krijgen de beschikking over alle inspectierapporten en schadestatistieken. “Dat moet het oversluiten vergemakkelijken”, aldus Koot.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.