nieuws

Na meer dan tien jaar weer winst voor Australische verzekeraars

Archief

Na een periode van meer dan tien jaar van achtereenvolgende verliezen hebben de verzekeraars in Australië in 2003 voor het eerst weer een hele kleine winst geboekt en zijn de winstvooruitzichten voor 2004 nog veel beter

Er wordt rekening gehouden met een verzeven- of zelfs verachtvoudiging van de winst. Een en ander wordt mede toegeschreven aan het verscherpte overheidstoezicht en nieuwe wet- en regelgeving na het faillissement van verzekeraar HIH in 2001. De Australische verzekeringsmarkt wordt ook gekenmerkt door een forse consolidatie. De top-5 verzekeraars zijn goed voor zo’n driekwart van de totale premieomzet.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.