nieuws

Munich Re ziet winst fors dalen

Archief

Munich Re heeft vorig jaar de brutopremie-omzet zien toenemen met 16% tot e 36,1 (31,1) mld. Onder meer door de hoge schadeclaims in verband met de terroristische aanslagen in de VS, liep de nettowinst terug met 86% naar e 0,3 (1,8) mld.

Munich Re is zowel herverzekeraar (57%) als directe verzekeraar, dankzij de exclusieve samenwerking met de verzekeringsgroepen Ergo en HVB.
De brutopremie-omzet uit herverzekeringen groeide vorig jaar met 21% tot e 22,2 (18,3) mld. Voor de grootste bijdrage zorgden Leven en Zorg met een groei van 25,5% naar e 5,9 (4,7) mld, primair in buitenlandse markten. De herverzekering van schaderisico’s zorgde voor een aanwas van e 16,3 (13,6) mld, een stijging van 19,6%. Het operationele resultaat kelderde naar e -0,7 (+1,5) mld.
Directe verzekering
In de directe verzekering boekte Munich Re een brutopremie-inkomen van e 15,7 (14,4) mld, een toename van 9%. Leven en Zorg droegen met een groei van 7,9% tot e 11,1 (10,3) mld voor tweederde van de brutopremie-omzet bij; in schadeverzekeringen boekte het concern een stijging van 11,7% tot e 4,6 (4,1) mld brutopremie. Het aandeel van de buitenlandse markten pluste met bijna 20% naar e 3,1 (1,9) mld. Het operationele resultaat van het directe verzekeringsbedrijf daalde naar e 0,6 (1,3) mld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.