nieuws

Münchener Rück wil groei van Ergo

Archief

Münchener Rück, ’s werelds grootste herverzekeraar, wil zijn directe verzekeringsactiviteiten gaan uitbouwen.

Daartoe wordt dochterbedrijf Ergo – voor 95% eigendom van Münchener Rück – via investeringen en overnames versterkt. In ons land is Ergo actief met Nieuwe Hollandse Lloyd, DKV Nederland en DAS Rechtsbijstand, terwijl ook Hamburg-Mannheimer onder het Ergo-concern valt. Overigens sprak Münchener Rück-topman Hans-Jürgen Schinzler de groeiambitie voor Ergo vorig jaar ook al uit.
Münchener Rück maakte onlangs een nettowinst van ruim f 3,8 (2,5) mld bekend. De brutopremie-omzet steeg met 13,5% tot f 68,5 (60,4) mld; na aftrek van valutaverschillen en acquisities resteerde een premiegroei van 6,7%. Van de premies is 54% (51%) afkomstig van herverzekeringen, oftewel f 40,3 (33,9) mld. De directe verzekeraars (Ergo, Karlsruher en Europäische) zagen de premie-omzet met bijna 7% stijgen tot f 31,7 (29,8) mld.
In het eerste kwartaal van dit jaar stegen de herverzekeringspremies van Münchener Rück met 24% tot f 11,0 mld, terwijl het premie-inkomen uit directe verzekeringen met 9% is gestegen tot f 9,5 mld, onder meer doordat voor het eerst Bayerische Vita in de cijfers wordt meegeteld. Opmerkingen:

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.