nieuws

Münchener Rück wil Ergo laten groeien

Archief

Ergo, de verzamelnaam voor de directe verzekeraars van Münchener Rück, moet uitgroeien tot een van de grootste verzekeraars van Europa.

Die ambitie heeft de leiding van de Duitse herverzekeringsreus onlangs uitgesproken. Acquisities moeten dat doel stap voor stap dichterbij brengen. Als voorbeeld noemt het concern de aankoop van Elvia Leven door Nieuwe Hollandse Lloyd en de zorgportefeuille van Levob door Rijnmond.
Het premie-inkomen van Münchener Rück is vorig jaar met 7,5% gestegen tot f 60,4 miljard. De nettowinst bedroeg bijna f 2,5 mld. De herverzekeraars zetten aan premie ruim f 34 mld om. De directe verzekeraars – verenigd in Ergo (DKV, Victoria, DAS en Hamburg-Mannheimer) en verder bestaand uit Karlsruher en Europäische Reise – waren in 1999 goed voor bijna f 30 mld premie (+6,5%). Daarvan is nog geen 10% afkomstig uit het buitenland, te weten zeventien Europese landen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.