nieuws

Monuta-polis op toonbank multiculturele uitvaartwinkel

Archief

In Den Haag is de eerste multiculturele uitvaartwinkel geopend, een initiatief van Dawoed Poese en Monuta.

Poese is al langer directeur van de Nederlandse Culturele Uitvaartverzorging (NCU), die voor specifieke doelgroepen – zoals moslims of hindoestanen – uitvaarten verzorgt. In samenwerking met Monuta opent NCU ‘multiculturele uitvaartwinkels’, waar mensen voor meer informatie kunnen binnenlopen.
Monuta helpt Poese in de vorm van financiële en personele middelen. Vorige maand werd in de Haagse Schilderswijk (Beeklaan 261) de eerste winkel geopend; later volgen loketten in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam. In de winkels zijn speciale uitvaartverzekeringen te koop, onder het label van NCU maar voor risico van Monuta. De verzekeraar lanceerde in april de Multiculturele Uitvaartverzekering, een uitvaartkostenpolis met een dekkingsvariant ‘Nederland’ en ‘Buitenland’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.