nieuws

Monuta groeit 12%

Archief

Het verzekerd kapitaal van uitvaartverzekeraar Monuta is vorig jaar de grens van f 3 miljard gepasseerd.

Dankzij een omzet van f 485 mln kwam het verzekerd kapitaal eind 2000 uit op f 3,30 (2,95) mld, een stijging van 12%. Monuta denkt die groei dit jaar te kunnen doortrekken, onder meer door de introductie van nieuwe verzekeringsproducten.
Monuta heeft vorig jaar enkele automatiseringsprojecten afgerond. Zo kan de Apeldoornse maatschappij voortaan met één verzekerdenadministratie werken en is er binnen afzienbare tijd een nieuw internetplatform operationeel.
Het uitvaartbedrijf van Monuta vertoonde, mede dankzij acquisities, een vergelijkbare groei als het verzekeringsbedrijf. Met ruim 17.000 verzorgde uitvaarten (+12%) claimt Monuta een marktaandeel van meer dan 12%. De overgenomen uitvaarcentra zijn: Memoriam (regio Rijnmond), Dalmolen (Groningen), Verstraeten (Tholen) en St. Martinus (Venlo).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.