nieuws

Mogelijke vormen van samenwerking tussen IZA en VGZ

Archief

IZA Nederland (Instituut Zorgverzekering Ambtenaren) en zorgverzekeraar VGZ gaan een onderzoek instellen naar vormen van samenwerking.

Centraal in het onderzoek staat het verbeteren van de dienstverlening aan de verzekerden en het leveren van een zo groot mogelijke bijdrage aan de kostenbeheersing. Het ligt in de bedoeling “hun kennis en kunde op het gebied van de publiekrechtelijke en de privaatrechtelijke ziektekostenverzekeringen te bundelen”.
IZA en VGZ willen komen samenwerking op structurele basis, waarbij het publiekrechtelijke karakter van IZA Nederland niet ter discussie staat. IZA telt 600.000 verzekerden in de kring van gemeente-ambtenaren, heeft 9 regiokantoren en 472 medewerkers. VGZ heeft 1,5 mln verzekerden, 8 regiokantoren en 1.300 medewerkers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.