nieuws

MKB-ondernemers vaak in bezit van een doorlopende reispolis

Archief

MKB-ondernemers die vaak (buitenlandse) reizen maken, zijn in meerderheid in het bezit van een doorlopende reisverzekering. Dit blijkt uit onderzoek van advies- en marketingbureau Admar onder dik 400 MKB-bedrijven.

Van alle ondervraagde MKB-ondernemers zegt bijna 63% een doorlopende reispolis te hebben; ruim 28% van de ondernemers sluit nagenoeg altijd (80% van de reizen) een losse reispolis. Een op de vijf respondenten van deze groep gaat dus vaak onverzekerd op zakenreis, aldus Admar. Rond 2% gaat altijd onverzekerd weg.
Van 150 verzekerde ondernemers weet 38% niet (meer) bij welke maatschappij de (doorlopende) reispolis is gesloten. De overige 62% heeft 45 aanbieders genoemd, waarvan het meest zijn opgegeven: Europeesche 7%, het reisbureau 6%, Nationale-Nederlanden 5%, American Express en ABN Amro elk 4%, ANWB Reis en Rabobank elk 3%, Schlencker en Stad Rotterdam elk 2%.
Overigens blijkt uit het onderzoek, dat 59% van de ondernemers in het MKB nooit op zakenreis gaat. Zij die dat wel doen, gaan gemiddeld 11 keer per jaar.
Het rapport ‘Het MKB en zakenreizen’ kost f 495, ex. btw. Voor informatie en bestelling tel. 020 – 625.85.40.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.