nieuws

Minima kunnen eigen risico zorgpolis herverzekeren

Archief

Minima in de vier grote steden (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) kunnen het eigen risico van _ 150 op de zorgpolis herverzekeren in een collectieve zorgverzekering.

Per 1 januari geldt een verplicht eigen risico dat in één keer betaald moet worden als bijvoorbeeld een specialist geraadpleegd moet worden. De Amsterdamse wethouder Hennah Buyne is van mening dat de betaling ineens van zo’n verplicht eigen risicio door de minima niet is op te brengen en kan leiden tot schulden of zorgmijdend gedrag. Zij schreef een brief die leidde to kamervragen aan minister Ab Klink van Volksgezondheid.
De minister heeft schriftelijk geantwoord dat het verplicht eigen risico mag worden herverzekerd in de collectieve zorgverzekering. Hierdoor wordt de verwachte premiestijging ongeveer _ 10 per maand. In Amsterdam gaat het om 88.000 minima.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.