nieuws

Minder premie, meer winst voor transportverzekeraar Tegen Zeegevaar

Archief

Het brutopremie-inkomen van gespecialiseerde transportverzekeraar Tegen Zeegevaar (Capelle aan den IJssel) is vorig jaar licht gedaald

Daarentegen steeg de nettowinst. Het premie-inkomen van Tegen Zeegevaar, risicodrager van volmachtbedrijf Van Olst de Graaff & Co, liep vorig jaar met 3% terug tot ? 8,1 (8,4) mln, waarvan ? 2,5 (2,6) mln voor eigen rekening. De schadelast voor eigen rekening daalde met 30% tot ? 1,4 (1,8) mln; de schadelast kwam bruto 12% lager uit: ? 4,2 (4,9) mln. “Deze cijfers worden sterk beïnvloed door een positieve ontwikkeling van de reserve voor een twintig jaar oude aansprakelijkheidsschade, waarbij de maatschappij profiteerde van een aantal gunstige beslissingen van het Europese Hof en het Deense Hooggerechtshof met betrekking tot een langdurige juridische strijd”, aldus de directie van Tegen Zeegevaar. Het technisch resultaat steeg fors naar ? 746.000 (455.000); het nettoresultaat kwam uit op ? 492.000 (299.000). Aandeelhouder van Tegen Zeegevaar is de Britse onderlinge Sunderland Marine.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.