nieuws

Miljoenenschade voor Udense groothandel

Archief

Een rokende puinhoop is alles wat er over is van het magazijn van Jean Lasschuit Producties in Uden, een groothandel in bad- en bodyproducten. Voor de geschatte schade van _ 6 mln draaien Nationale-Nederlanden en Fortis ASR op.

Woensdag 3 oktober brak er een verwoestende brand uit in het achterste deel van het pand, waar de opslagruimte was gehuisvest. Al snel was duidelijk dat dit deel van het gebouw niet meer te redden was en de brandweer liet het dan ook gecontroleerd uitbranden. De schade wordt door Crawford Expertise vooralsnog geschat op _ 6 mln en komt voor rekening van Nationale-Nederlanden (opstallen) en Fortis ASR (inventaris en voorraad).
Bedrijfsschade
Jean Lasschuit heeft Coolen Expertise uit Den Bosch ingeschakeld als contra-expert. Insteek daarbij was de bedrijfsschade zoveel mogelijk te beperken door op zoek te gaan naar alternatieve mogelijkheden om snel te kunnen voldoen aan reeds geplaatste orders voor de levering van badproducten.
Coolen Expertise heeft daarbij gebruik kunnen maken van de diensten van zustermaatschappij Coolen Trading, met vestigingen in Hongkong en Shanghai. “Door deze nieuwe tak van sport kunnen we gedupeerde ondernemers proactief helpen en wordt voorkomen dat ze grote klanten kwijtraken”, aldus directeur Klaas Coolen. “De ervaring leert namelijk dat 80% van de bedrijven producten verkoopt die ook snel en goedkoop vanuit China geleverd kunnen worden. Onze tien medewerkers ter plaatse zijn bekend met de inkoop- en productiemogelijkheden in hun land. Op deze manier hebben we dit jaar reeds een twintigtal Nederlandse bedrijven letterlijk en figuurlijk uit de brand geholpen.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.