nieuws

Mijlpaal De Hoop in jubileumjaar

Archief

De Hoop, herverzekeraar van levensverzekeringen met een medisch verzwaard risico, heeft een succesvol honderdste boekjaar achter de rug: de productie passeerde heel toepasselijk de kaap van _ 100 mln.

Er werd voor _ 100,02 mln aan nieuwe verzekeringen gesloten, 26% meer dan in 2004. Daartegenover stond een verval van _ 38,8 mln. De portefeuille is daarmee per saldo 16% gegroeid tot _ 459 mln.
Het brutopremie-inkomen nam met bijna 13% toe tot _ 6,5 (5,8) mln. Vooral door hogere uitkeringen bij overlijden groeide het totaal aan uitkeringen tot _ 5,2 mln (+10%). Door een hoger resultaat op sterfte verbeterde het technisch resultaat tot _ 1,6 mln (+10%); de nettowinst steeg 3% en kwam uit op _ 2,5 mln.
De solvabiliteit is met _ 56,2 mln ruim boven het vereiste minimum van _ 2,7 mln. Aandeelhouders van De Hoop zijn de Onderlinge ‘s-Gravenhage, Aegon en Nationale-Nederlanden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.