nieuws

MHP overdrijft schromelijk

Archief

De vakcentrale MHP verwacht dat de ziektekostenverzekeraars op 1 juli hun premie tussentijds met minstens 5% verhogen. Zorgverzekeraars Nederland weet van niets.

“De koopkracht van de gezinnen komt in gevaar door deze zoveelste verhoging”, jammerde MHP vorige week in De Telegraaf. De vakcentrale gaat er van uit dat alle ziektekostenverzekeraars op 1 juli hun premies gaan verhogen en “dat zou in een jaar tijd al de derde premieronde zijn”. “Verzekerden pikken dit niet langer”, zegt de vakcentrale strijdlustig.
De vakcentrale lijkt zich te baseren op de mededeling dat Geové tussentijds de premies verhoogt. In het Telegraaf-artikel worden geen andere verzekeraars genoemd met verhogingsplannen. Zorgverzekeraars Nederland weet van niets. “Er is geen signaal dat meerdere verzekeraars aan een tussentijdse verhoging denken”, zegt woordvoerder Walter Annard.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.