nieuws

Met een lijfrente leef je langer’

Archief

Mensen die uitkeringen ontvangen uit een direct ingaande lijfrenteverzekering (DIL) hebben een hogere levensverwachting dan anderen, zo heeft het Centrum voor Verzekeringsstatistiek berekend op basis van cijfers van een aantal grote verzekeraars

Een 60-jarige man met een lijfrente heeft een drie jaar hogere levensverwachting dan een gemiddelde man van 60 jaar. Bij vrouwen is het verschil op die leeftijd ongeveer twee jaar. Naast sociaal-economische verschillen in levensverwachting speelt volgens het CVS anticipatie een rol: mensen met een goede gezondheid kiezen eerder voor een lijfrente-uitkering in de verwachting daarvan lang te kunnen genieten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.