nieuws

Merlin weer weg bij Achmea

Archief

Perrine Merlin (37) heeft vorige week met onmiddellijke ingang haar functie van directievoorzitter Achmea Intermediair neergelegd.

“Verschil van inzicht over het te voeren beleid met de raad van bestuur van Achmea”, is de reden van die beslissing volgens het persbericht van Achmea. Merlin zelf geeft geen toelichting op haar beslissing.
Het opstappen is des te opmerkelijk, omdat Merlin pas sinds 1 januari in dienst is van Achmea, waar zij onder meer de aanzet heeft gegeven tot de integratie van de merken Avéro en FairGo. Daarvoor werkte Merlin ruim vijf jaar voor Stad Rotterdam, waarvan het laatste jaar als directeur van het levenbedrijf. Daarvoor weer werkte zij voor adviesbureau Van der Geer & Van Hasenbroek. Volgens Achmea staat het neerleggen van de functie directievoorzitter Achmea Intermediair nog niet gelijk aan een vertrek bij het concern. “Mevrouw Merling beraadt zich over haar positie binnen Achmea”, heet het plechtig. De taken van Merlin worden voorlopig waargenomen door Gaston Sporre, directievoorzitter van Groene Land Achmea.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.