nieuws

Menzis richt fonds op voor Schildkamp

Archief

Als afscheidscadeau heeft Menzis voor zijn topman Henk Schildkamp de Stichting Stimulering Kwaliteit Verpleeghuiszorg opgericht.

Menzis zal vijf jaar lang jaarlijks e 40.000 storten in het fonds dat als doel heeft ‘door middel van onderzoek en analyses aanbevelingen te doen ter verbetering van de kwaliteit van verpleeghuiszorg’. Menzis: “Dit cadeau past in de stijl van Henk Schildkamp, die vindt dat de zorg zo dicht mogelijk bij de mensen moet worden gebracht.”
Menzis zegt desgevraagd dat het geld afkomstig is uit de reserves van het vrijwillige ziekenfonds. In 1986 werden de vrijwillige ziekenfondsen opgeheven (de ‘kleine stelselwijging’). De overheid besloot destijds dat verzekeraars de betreffende reserves ten goede moeten laten komen aan verzekerden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.