nieuws

Meld Misdaad anoniem landelijk

Archief

De telefoondienst Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) wordt landelijk ingevoerd.

In het eerste jaar bestond de meldlijn in vijf politieregio’s en werd zij door 28.000 mensen gebeld. Van alle belletjes bleek 19% bruikbaar voor het oplossen van een misdrijf, waaronder diefstal en vernieling. Meld Misdaad Anoniem is een initiatief van de overheid en het Verbond van Verzekeraars.
Uit een onderzoek is gebleken dat 80% van de bellers positief is over de meldlijn en dat tweederde van de Nederlanders zegt in een voorkomend geval het nummer te zullen bellen. Afgelopen jaar ging 46% van de telefoontjes over drugshandel of hennepteelt. Er zouden honderden misdrijven met behulp van de ‘meldlijninformatie’ zijn opgelost.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.