nieuws

Meerderheid ja-stemmers Kifid wil alsnog af van bindend advies

Archief

Uit een enquête onder circa zesduizend kantoren die zijn aangesloten bij de Federatie Koepelorganisaties (FKO) blijkt dat van de 24% kantoren die aanvankelijk bij Kifid hadden ingestemd met bindend advies, nu 71% aangeeft niet langer akkoord te gaan.

Zij melden dan ook de registratie bij het Kifid te gaan wijzigen in ‘niet-bindend’ “Het intermediair is kennelijk niet zo blij met de laatste wijzigingen”, aldus FKO-voorzitter Henk Doornewaard.
De algemene ledenvergadering van de FKO vond vorig week al unaniem dat de grens voor bindend advies maximaal _ 25.000 zou moeten zijn en meldde dat de 31 koepels hun achterban (4.500 adviseurs ) waarschijnlijk in die zin zouden adviseren.
Kifid meldde onlangs dat de grens voor bindend advies wordt verlaagd van _ 150.000 naar _ 100.000. FKO meent echter dat dit bedrag nog te hoog is, zeker voor kleinere tussenpersonen en dat een grens van _ 25.000 voor de meeste adviseurs wel acceptabel zou zijn. (Zie ook pag. 16.)

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.