nieuws

Meerderheid CDK-intermediair voorstander retourprovisie

Archief

Een kwart van het CDK-intermediair (26%) is ‘zeker van plan’ om na de afschaffing van artikel 16 Wabb, retourprovisie aan klanten te gaan geven. Ruim de helft (55%) verwacht hier ‘misschien’ toe over te gaan.

Dit blijkt uit een periodiek onderzoek onder het intermediair dat met de bank samenwerkt. Slechts 19% van het ondervraagde CDK-intermediair zegt dit ‘nooit’ te zullen doen. Uit een recente steekproef van de NVA onder zestig leden, bleek juist dat 96% van de ondervraagden na januari 2000 niet van plan is retourprovisie weg te geven en 4% wel.
Provisiesysteem
Het CDK-intermediair kreeg verder de vraag voorgelegd of het liquiditeitsproblemen voorziet als gevolg van de wijziging van het provisiesysteem voor levensverzekeringen. Opmerkelijk is dat 89% geen problemen bij het eigen kantoor verwacht, maar de bui wel ziet hangen voor collega-tussenpersonen (73%). Als oplossing voor het liquiditeitsprobleem noemt 33% het aanspreken van de eigen reserves en 50% een lening of voorschot van de maatschappij.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.