nieuws

Meer keuzevrijheid in verplichte beroeps- pensioenregeling

Archief

De voorwaarden waaronder toestemming wordt verleend voor het verplichtstellen van een pensioenregeling voor beroepsbeoefenaren worden verscherpt. En binnen de regeling wordt de individuele keuzevrijheid vergroot.

Dat schrijft de nieuwe staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid, De Grave, in een brief aan de Tweede Kamer. Via een wetsvoorstel wil De Grave de nadelen beperken die gepaard gaan met het op zich ‘nuttige en noodzakelijke instrument’ verplichtstelling.
Volgens het persbericht van Sociale Zaken staat dit standpunt over de pensioenregeling van beroepsbeoefenaren los van het kabinetsstandpunt over flexibilisering en verplichtstelling van pensioenregelingen voor werknemers.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.