nieuws

“Maximale hypotheeksom tot 15% lager”

Archief

Consumenten kunnen sinds begin dit jaar minder hoge hypotheken krijgen

In sommige gevallen is de maximaal te verkrijgen hypotheeksom teruggevallen met 15%. Dat liet directeur Hein Blocks van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) gisteren weten bij de publicatie van het jaarverslag. De banken verstrekken minder hoge hypotheken omdat de politiek dat wil. Er zijn zorgen dat mensen leningen aangaan op de toppen van hun kunnen. Vanaf begin dit jaar hanteren banken en andere kredietverstrekkers een ‘draagkrachttabel’. In sommige gevallen zijn maximale hypotheken daardoor met 10 tot 15% gedaald. Gemiddeld is de maximale hypotheek door de tabel ruim 5% lager, aldus Blocks.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.