nieuws

Martin Kerkhof vreest vermenging geldstromen

Archief

“Vele zorgverzekeraars hanteren onverantwoord lage premies voor collectiviteiten en ik vraag mij af of ziekenfondsen hierbij vasthouden aan de verplichte scheiding van geldstromen.” Dit zei Martin Kerkhof gisteren op het jubileumfeest van Rijnmond.

“Vorig jaar leden de zorgverzekeraars een technisch verlies van / 350 miljoen en dat liegt er niet om”, zei algemeen directeur Martin Kerkhof op de bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van ‘zijn’ Rijnmond. “Maar de verzekeraars doen het zichzelf aan. Sommigen vragen onverantwoord lage premies voor vooral de collectiviteiten. De grote vraag is wanneer de wal het schip zal keren. Want volgens mij kan dit zo niet lang meer doorgaan. Bij de stijgende medische kosten en de vergrijzingsontwikkeling, kan een bedrijfseconomisch onverantwoord prijsbeleid alleen maar leiden tot ernstige moeilijkheden. Naar mijn mening is dit dan ook korte-termijnpolitiek.”
Kerkhof wierp de vraag op, of de concurrentiestrijd “niet alle aspecten van oneigenlijke concurrentie in zich heeft”. Hij vraagt zich af, of sommige ziekenfondsen die enorme reserves hebben, dit geld uitsluitend gebruiken voor hun ziekenfondsverzekerden of dat zij dit ook gebruiken om (gemengde) collectiviteiten binnen te slepen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.