nieuws

Margriet Tiemstra (Achmea) in top-10 machtigste vrouwen

Archief

Margriet Tiemstra (49), directielid van Achmea, is binnengekomen in de top-tien van machtigste vrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven. Dit blijkt uit de nieuwe top-50 van het weekblad FEM Business.

Tiemstra, die in 1997 als directeur FBTO haar entree in het Achmea-concern maakte, is gestegen van de 28e naar de 10e plaats. Dit dankt zij mede aan haar benoeming tot commissaris bij dagblad De Telegraaf. Tiemstra werd bij Achmea eind vorig jaar benoemd tot voorzitter van de business-unit Sociale Zekerheid. Sinds begin dit jaar heeft zij tevens zitting in de gecombineerde raad van bestuur van Eureko en Achmea.
Nieuw binnen op nr. 16 is Merel Engelbert van Bevervoorde van Vroonhoven (36), die lid is van de directie van Nationale-Nederlanden. Van 16 naar 18 gezakt is Jolanda Tijhuis (42), directievoorzitter Delta Lloyd Schade.
De andere drie verzekeringsvrouwen in de top-50 zijn: 31 (27) Toni Rembe (68), commissaris bij Aegon; 40 (8) Betty van Arenthals-Kramer (58), commissaris bij Interpolis en vice-voorzitter van het bestuur van MKB-Nederland; 48 (-) Heleen de Heer (43), directielid Aegon en in 2002 uitgeroepen tot ‘Verzekeringsvrouw van het jaar’.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.