nieuws

Mannen rijden echt beter¼

Archief

Mannen rijden net iets beter dan vrouwen. Maar tegen de verwachtingen in kunnen vrouwen beter kaartlezen en verkeersborden beoordelen dan mannen.

Dat blijkt uit de digitale strijd tussen beide seksen die gedurende drie weken plaatshad op mannenrijdenbeter.nl en vrouwenrijdenbeter.nl. van Centraal Beheer Achmea. Meer dan een miljoen keer stonden mannen en vrouwen tegenover elkaar in de ultieme strijd om wie er beter rijdt. Mannen scoorden gemiddeld het rapportcijfer 7,9 tegen een 7,4 voor vrouwen.
Een troost voor de vrouwen: tegen alle verwachtingen in lezen ze wel beter kaart dan mannen. En hun verkeersbordenkennis is ook beter. Het vooroordeel dat vrouwen altijd langzaam rijden, werd tijdens het spel ook ontzenuwd: de A1 race op internet werd door de vrouwen gewonnen. Het vooroordeel dat vrouwen mannen maar kamikazepiloten vinden bleek ook in het echt zo te zijn: het stuntrijden bleken de mannen gemakkelijk te kunnen winnen.
Dat de strijd leeft bij de Nederlanders blijkt wel uit de hoeveelheid deelnemers: 245.000 mannen en vrouwen streden om de ultieme eer voor de eigen sekse (41% vrouwen tegen 59% mannen). De negen vaardigheidstesten werden meer dan 1,1 miljoen keer gespeeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.