nieuws

Management Financiële Kamer had net opgezegd

Archief

Het voltallige managementteam van De Financiële Kamer blijkt enkele weken voor het faillissement (zie AM Signalen 43) zijn arbeidscontract met eigenaar Hans Stoop te hebben opgezegd

Dennis Schabracq, Rens van de Vuurst, Daniël Cools en Raymond van Laake werken aan een nieuw bemiddelingsbedrijf: Adviespas. “Wij waren het niet eens met het beleid”, zegt Schabracq. “Maar dit faillissement hebben we niet zien aankomen en is ook nooit onze intentie geweest.” Volgens de curator kunnen de 52 werknemers van De Financiële Kamer en de 300 van de callcenters van Vezass een ontslagbrief tegemoet zien; wel wordt nog de optie van een doorstart bekeken. Veel royementen en daarmee gepaard gaande terugbetalingsverplichtingen van provisie aan verzekeraars (Aegon, Avéro en Delta Lloyd) zouden een belangrijke oorzaak voor het faillissement zijn.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.