nieuws

Mager zesje voor Belgische verzekeringssector

Archief

Belgen zijn in de afgelopen drie jaar minder positief geworden over de verzekeringssector

Dat is naar voren gekomen uit een recent gehouden imago-onderzoek in opdracht van het Belgische verbond van verzekeraars BVVO. De verzekeringsbranche kreeg van zijn particuliere klanten een mager zesje als rapportcijfer – tegen een 6,6 in 2000 – en van ondernemers een 6,3. Verzekeraars worden vooral verweten zich bureaucratisch, weinig sociaal en niet al te soepel op te stellen. Eén op de vijf van de particulieren gaf aan op één of meerdere punten ontevreden te zijn over de afwikkeling van een recente schade. Ook de onderlinge communicatie verdient verbetering. Opmerkelijk is dat de Belgen in het algemeen wel tevreden zijn over de werkwijze van tussenpersonen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.