nieuws

Mager bemiddelingsjaar voor DSB Groep

Archief

De DSB Groep heeft vorig jaar aanzienlijk minder omzet geboekt uit bemiddelingsactiviteiten. Het bedrijf van Dirk Scheringa ontving voor € 123,7 (172,3) mln aan provisies, een daling van 28%. De assurantieprovisies daalden met 29% tot € 97,0 mln. Voornaamste oorzaak is dat minder hypotheken werden verkocht, “ondanks onze verscherpte focus op met name eerste hypotheken”. De hypotheekprovisies zakten door de toegenomen concurrentie in tot € 8,8 mln (-43%). “Tevens zijn er verkoopacties geweest waarbij de cliënt geen afsluitprovisie betaalde.” Uit kredietbemiddeling werd € 17,9 mln (-11%) ontvangen.

Voor eigen rekening verstrekte DSB € 1,23 (1,24) mld aan leningen (inclusief hypotheken). Het totaal uitstaande kredietsaldo bedraagt nu € 3,6 (2,9) mld. De nettowinst daalde fors tot € 33,2 (62,6) mln. Belangrijke oorzaak is het treffen van extra voorzieningen vanwege het sterk toegenomen aantal betalingsachterstanden (vanaf drie maandtermijnen) bij klanten. Eind 2004 bedroeg die post € 65 mln, tegen € 30 mln eind 2003. 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.