nieuws

Maav in hoger beroep

Archief

Maav is in beroep gegaan tegen het besluit dat pensioenfondsen niet hoeven mee te betalen aan dit vangnet.

Het hoger beroep is ingesteld bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Jos Baeten, directeur van de Maav (en van Stad Rotterdam) zegt geen idee te hebben wanneer een uitspraak kan worden verwacht.
De onderlinge Maav – opgericht op last van de overheid – is een eenmalig vangnet voor mensen die zich niet (op normale condities) voor het WAO-gat konden verzekeren. Destijds werd vastgelegd, dat de tekorten zouden worden gedragen door alle verzekeraars en pensioenfondsen die WAO-gatverzekeringen voeren. De pensioenfondsen hebben zich van meet af aan hiertegen verzet. Begin van dit jaar heeft de rechtbank Amsterdam de pensioenfondsen in het gelijk gesteld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.