nieuws

Lugt Sobbe verzekert familiebedrijven tegen overlijden

Archief

De Amsterdamse assuradeur Lugt Sobbe & Co heeft een verzekering ontwikkeld die de financiële gevolgen voor de successierechten opvangt bij overlijden van de directeur-eigenaar van een familiebedrijf.

De successiebelasting kan oplopen tot 27% van het totale geërfde vermogen, en de liquiditeit van een onderneming aantasten. De overlijdensverzekering werkt met een vaste jaarpremie over een periode van tien jaar. Per f 100.000 kapitaal bedraagt de jaarpremie voor een vrouw tot en met 29 jaar f 129; vrouwen van 55 betalen f 1.110. Mannen zijn duurder uit. Hun premie varieert van f 166 voor 29-jarigen en jonger tot f 1.659 voor 55-jarigen. De eenmalige poliskosten bedragen f 15. Er zijn geen vaste opslagen of toeslagen.
Als de verzekering via het bedrijf wordt afgesloten, is de premie fiscaal aftrekbaar. De uitkering is belast tegen de vennootschapsbelasting van 35%. Indien de verzekering op naam van de nabestaanden is afgesloten, is de premie niet aftrekbaar en de uitkering onbelast.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.