nieuws

LTO werkt aan slecht-weerverzekering voor agrariërs

Archief

De land- en tuinbouworganisatie LTO-Nederland is in overleg met minister Brinkhorst (LNV) over een verzekering voor boeren om zich in te dekken tegen schade door extreem slecht weer.

Aanleiding voor het overleg was de grote waterschade als gevolg van extreem lange regenperiodes in 1998 en 2000. Vooral Noord-Hollandse boeren werden getroffen door het slechte weer. LTO ziet wel mogelijkheden voor een onderlinge verzekering, maar wil graag de premies op een acceptabel niveau krijgen. De organisatie heeft daarbij de hulp van de overheid ingeroepen. Brinkhorst heeft aangegeven in het eerste jaar een financiële bijdrage te willen geven om de verzekering van de grond te krijgen. LTO wil verder een rol voor de overheid in het herverzekeren van risico’s. De minister heeft echter het voorbehoud gemaakt dat ook de provincie Noord-Holland een bijdrage moet leveren aan de financiële ondersteuning van getroffen boeren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.