nieuws

Lijfrenteproductie Interpolis dendert door grens één miljard

Archief

Interpolis heeft de productie van nieuwe lijfrenteverzekeringen vorig jaar door de grens van één miljard gulden gejaagd.

Een productiestijging van 55% zorgde voor een premie-omzet van f 1.201 (776) mln. Daarvan is f 973 mln door de maatschappij Interpolis zelf geboekt en f 228 mln door dochter RoZeker/Sterpolis. Interpolis claimt de “absolute koploper” te zijn in lijfrenteverzekeringen; belangrijkste concurrent Nationale-Nederlanden geeft geen cijfers over de nieuwe productie.
Van de Interpolis-productie is f 1.095 (692) mln afkomstig van koopsompolissen en f 106 (84) mln van verzekeringen tegen periodieke premiebetaling. Voor het eerst is er meer in ‘beleggingseenheden’ gesloten dan in ‘guldensverzekeringen’ (verhouding 51%-49%). Dit laatste wijkt af van de CBS-cijfers over de nieuwe individuele levenproductie, waar juist een lichte daling van het aandeel unit-linked te zien is. Het aandeel van de beleggingsverzekeringen is bij de koopsommen 47,3% (43,4%) en bij periodieke premies 92,0% (86,5%).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.