nieuws

Lijfrente loopt ook in november goed

Archief

De verkoop van (uitgestelde) lijfrenteverzekeringen is ook in de maand november goed verlopen. In lijn met de tweede helft van 2004 meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (Verbond van Verzekeraars) een omzetstijging van 19% bij de lijfrentepolissen tot € 112 (94) mln. De uitgestelde pensioenverzekeringen verging het in november eveneens goed: +18% ten opzichte van november 2003 tot € 41 (35) mln premie. Voor heel 2004 blijven de pensioenverzekeringen naar verwachting echter 15% achter bij het voorgaande jaar. Voor groei zorgen voorts de direct ingaande lijfrenten. In november is de plus bescheiden: +3% tot € 162 (157) mln premieomzet. De jaarscore van de DIL-polissen komt waarschijnlijk 6% hoger uit.

In november werden 90.000 (98.000) nieuwe individuele levensverzekeringen verkocht. Die polissen leverden de verzekeraars € 440 (420) mln nieuwe premie op. De jaarscore komt drie tot vier procent hoger uit op naar schatting € 6,7 mld premie. De koopsommen zorgen in 2004 voor een plus van 6% tot zo’n € 5,1 mld, terwijl de periodieke premies juist met 4% dalen tot ruim € 1,5 mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.