nieuws

Lichte omzetstijging AXA Nederland

Archief

De omzet van AXA Nederland is over de eerste drie kwartalen licht gestegen van € 814,6 mln in 2003 tot € 814,9 mln in 2004. De stijging komt voor rekening van AXA Leven met een omzetgroei van 11,8% tot € 408 (364,8) mln. De groei schrijft AXA toe aan de Goodlife-renteactie, stijging in het hypotheeksegment en stijging in het fiscale productsegment.

AXA Zorg en Schade lieten een omzetdaling zien van respectievelijk 5% tot € 233,3 mln en 15% tot € 173,6 mln. Bij AXA Zorg werd een aantal kleine verliesgevende collectiviteiten beëindigd. “Maar, het individuele arbeidsongeschiktheidsproduct voor ondernemers sloeg goed aan en droeg bij aan een omzetstijging van individuele AOV (+10%)”, aldus AXA. 
In termen van nieuwe productie eindigde AXA Nederland het derde kwartaal 23,7% hoger ten opzicht van het derde kwartaal in 2003: hypotheken (+46%), lijfrente (+140%), fiscale producten (+28%). AXA onderstreept hiermee de focus op individuele levenproducten.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.