nieuws

Lichte groei premie- inkomen Guardian

Archief

Guardian Verzekeringen, voorheen Amsterdam Londen (AmLon), heeft vorig jaar een lichte groei geboekt in het bruto premie-inkomen en het nettoresultaat.

Het premie-inkomen van Guardian, dochtermaatschappij van de Britse Guardian Royal Exchange Group, is vorig jaar gestegen naar f 45 (44,2) mln, waarvan 69% uit motorrijtuigenverzekeringen. Het nettoresultaat van de maatschappij is toegenomen naar f 1,2 (0,9) mln.
Volgens financieel directeur Hugo Develing is het brancheresultaat motorrijtuigen niet onverdienstelijk uitgevallen, ondanks flinke reserveringen voor de groeiende stroom whiplash-gevallen. “Een tariefsverhoging is dus nog niet aan de orde.”
Guardian heeft de eind vorig jaar aangekondigde kapitaalsreductie uitgevoerd. Het gestorte kapitaal werd verminderd met bijna f 7 mln tot f 20,9 mln. Met een solvabiliteitsmarge van vier keer het wettelijk vereiste, was de maatschappij ‘overgekapitaliseerd’, aldus Develing. “De hoogte van de solvabiliteitsmarge is nu teruggebracht tot driemaal het vereiste bedrag.” De vrijgekomen f 7 mln zijn overgeheveld naar de Britse moedermaatschappij.
Het nieuwe logo

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.