nieuws

Lichte groei bij Nationale Borg

Archief

Bij de Nationale Borg-Maatschappij (ING) beliepen de inkomsten uit premies en provisies vorig jaar f 61,0 mln tegen f 59,8 mln in 1997.

De Nationale Borg heeft zich toegelegd op bankgaranties en borgtochten alsmede geld- en fraudeverzekeringen. De vraag naar dergelijke producten is ook in 1998 verder gestegen, aldus de maatschappij. Het gaat daarbij met name om uitvoerings-en leveringsgaranties voor bouwprojecten en kapitaalgoederen.
Het totale bedrag waarvoor Nationale Borg de verplichtingen van Nederlandse cliënten garandeert steeg vorig jaar tot f 4,0 (3,4) mld.
Het technisch resultaat steeg met 16% tot f 9,9 (8,5) mln. Daarnaast werd een uitzonderlijke bate geboekt van f 4,7 mln door de verkoop van de participatie die Nationale Borg had in de Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij NCM. Een en ander leidde tot een 46% hogere nettowinst: f 15,3 mln.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.