nieuws

‘Levensverzekeraars moeten langlopende pensioenpolissen tussentijds kunnen aanpassen’

Archief

Recentelijk konden in Duitsland vanwege de verslechterde economische en marktontwikkelingen, enkele levens- en pensioenverzekeraars hun middels een rendementsgarantie gedane financiële beloften, naar hun verzekerden toe niet nakomen

Om dergelijke problemen in de toekomst te voorkomen wil Bernhard Schareck, de nieuwe voorzitter van het Duitse verbond van verzekeraars GDV, dat het mogelijk wordt dat verzekeraars hun langlopende leven- en pensioenpolissen periodiek, bijvoorbeeld om de tien jaar, aan kunnen passen aan de markttrends. Bovendien is hij van mening dat de verzekeringsbranche polissen met rendementsgarantie niet langer cadeau moet doen, maar dat verzekeraars daarvoor extra moeten betalen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.