nieuws

Levenproductie schiet omhoog

Archief

De verkoop van individuele levensverzekeringen is in de maand april explosief gestegen. Ruim honderdduizend polissen (een toename van 11.400) brachten € 618 mln aan nieuwe premie binnen. De door het Centrum voor Verzekeringsstatistiek gemelde productie is daarmee 32% hoger dan in april 2003, toen de productie € 467 mln bedroeg. De groei is voor tweederde toe te schrijven aan de lijfrenteproductie. Vooral de uitgestelde lijfrenten vonden in april gretig aftrek. Uit 14.000 (11.000) polissen kwam een premieomzet van € 159 (103) mln. Maar ook de direct ingaande lijfrenten droegen bij aan de enorme productiestijging: € 249 (202) mln.

De levensverzekeraars profiteerden voorts van de sterk gestegen hypotheekproductie. De hypotheekgebonden levensverzekeringen leverden in april ruim 50% meer omzet op: € 77 (51) mln. Alleen de (uitgestelde) pensioenpolissen stelden teleur met een hernieuwde omzetdaling (-9%) tot € 34 (37) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.