nieuws

Levenproductie herstelt in maart

Archief

Na twee magere aanvangsmaanden lijkt de verkoop van individuele levensverzekeringen in 2005 toch op gang te komen. De productie in maart ligt met € 607 mln premie 5% boven die van maart 2004. Daarmee is het hele kwartaal nog niet goedgemaakt. Over de eerste drie maanden van het jaar zijn 293.700 polissen (-3%) verkocht, goed voor bijna € 2,2 mld premie (-2%). De periodieke premies blijven in het eerste kwartaal 4% achter bij het voorgaande jaar (€ 394 mln) en de koopsommen zijn 1,5% lager (€ 1.773 mln).

Uitgestelde lijfrenten hebben met € 618 mln premie 7% minder omzet opgeleverd dan een jaar eerder. De maand maart laat evenwel een plus van 7% zien tot € 158 mln. Het beeld bij de direct ingaande lijfrenten, het belangrijkste polistype onder de individuele levensverzekeringen, is vergelijkbaar. Een plus van 9% in maart (€ 277 mln) tegenover een min van 4% over het gehele kwartaal (€ 985 mln).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.