nieuws

Levenbedrijf DBV loopt als een trein

Archief

De premieomzet van DBV Leven is in de eerste helft van dit jaar met liefst 41% verhoogd tot € 235 mln. “We zijn buitengewoon ingenomen met deze ontwikkeling”, meldt directielid Marcel Nijholt.

De koopsompremies dikten met ruim 50% aan tot € 176,7 mln. Hoofdbestanddeel hierin vormen de (gegarandeerde) direct ingaande lijfrentepolissen, gevoed door bij andere verzekeraars expirerende lijfrentekapitalen, gouden handdrukken en stakingswinsten. “Stakingswinsten ontvangen we vooral vanuit de agrarische sector”, weet Nijholt. Hij schrijft het succes toe aan de scherpe tarieven, in combinatie met meer aandacht voor het intermediair vanuit de buitendienst en de vorming van een team van vier expiratiespecialisten.
Maar ook de periodieke premieomzet is met 18% gestegen tot € 58,7 mln. “Onze nieuwe productie periodiek gaat dit jaar ruim boven de 20% stijgen”, aldus Nijholt. Overlijdensrisicoverzekeringen en hypotheekgebonden polissen spelen hier een voorname rol. De hypotheekgebonden verkoop van levensverzekeringen kreeg een extra impuls vanuit De Hypothekers Associatie. De hypotheekketen koppelt een DBV-polis aan het labelproduct Solide Koers Programma.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.